Kuchařský damaškový nůž kombinuje tradiční japonský tvar rukojeti vyrobený z černé leštěné překližky s ostřím jako břitva jež je vyrobené z nerezové damaškové oceli z 37 vrstev které se vyznačují krásným zrnem. Extrémně ostré jádro damaškové oceli je vyrobeno z vysoce výkonné VG-10. Znatelná ostrost při řezání je úchvatná a dělá z vaření zážitek. Japonský design rukojeti nože s jemně matnými svorkami z nerezové oceli dává této sérii zvláštní charakter.
Nejen, že mnoho špičkových kuchařů preferuje japonské kuchyňské nože, ale jsou stále oblíbenější i u ambiciózních amatérských kuchařů. Výhody nože s japonskými rukojeťmi a tradiční struktura čepele jsou zřejmé, protože citlivé jídlo lze krájet a připravovat obzvláště šetrně. Například při řezání bylin díky velmi jemnému řezu téměř neuniknou žádné éterické oleje. Tímto způsobem se neztrácejí vůně a lze také zabránit nežádoucímu slzení očí při sekání cibule. Vnímaná ostrost při krájení je úchvatná a dělá z vaření zážitek.
Tajemství neobvyklé ostrosti spočívá v materiálu a jeho zpracování. Čepel se skládá z 37 vrstev damaškové oceli.
Tento kousek je velmi šikovná směs kuchařského nože a krájecího nože. Nejběžnějším použitím univerzálního nože v kuchyni je zpracování ovoce a zeleniny, které s ním lze loupat i krájet. Lze s ním ale snadno krájet i menší kousky ryb a masa. Takový nůž se používá velmi často, neměl by chybět v žádné kuchyni. Nr. 130419DAM
- celková délka 26,4 cm
- délka čepele 15,7 cm
- tloušťka čepele 2,5 mm
- rukojet – černá leštěná překližka
- hmotnost 70g
- mataeriál – damašková ocel VG-10 (59 HRC), 37 vrstev
- vyrobeno v Solingenu